Sinucidere din dragoste

G1anny

Gândul că soţia sa are un amant în Italia i-a luat minţile lui Dan Purcaru, în vârstă de 38 de ani, din satul Bistreţu, comuna Devesel. Bărbatul care rămăsese singur acasă să îngrijească de cei trei copii minori mai avusese o încercare de suicid din cauza nevestei, după cum ne-au povestit sătenii.

Un bărbat de 38 de ani din sa­tul Bistreţu, comuna Deve­sel, pe nu­me Dan Purcaru, a fost găsit sâm­bătă dimineaţă spânzurat cu o funie de grinda unei ca­me­re aflate în cons­truc­ţie în ca­sa proprietate per­so­nală.

Copii lăsaţi pe drumuri

Potrivit sătenilor, macabra des­coperire a fost făcută de unul din copiii săi, o fetiţă, ele­vă în clasa a VI-a. Cum a văzut că tatăl ei atârnă mort în ştreang, în camera cealaltă, îm­brăcat în pijamale, micuţa a fugit îngrozită pe uliţă şi a ţipat după ajutor. Ca să nu-şi mai va­dă părintele în macabra ipos­tază atât fetiţa, cât şi fra­tele ei mai mic, elev în clasa a IV-a, au fost luaţi de poş­ta­şul satului, Costel Iordache, şi ţinuţi departe de tristul eve­ni­ment. Cel de-al treilea copil al celui care şi-a pus capăt zi­le­lor este o fată elevă la un liceu din municipiul Drobeta-Tur­nu-Severin. Aceasta nu a fost acasă când tatăl ei s-a spân­zurat. Iar mama lor era plecată de mult timp la muncă în Italia.

,,Din cauza soţiei s-a omorât!”

Potrivit sătenilor, mama copiilor şi soţia sinucigaşului, Ileana Purcaru, plecase de aproa­pe un an de zile în Italia, la muncă. Şi tot acolo, spun oa­menii, şi-ar fi găsit şi un iubit, cu care s-a afişat chiar şi prin sat când a venit să vadă ce mai fac copiii. Gândul că ne­vasta plecată de acasă şi-a găsit pe altul în Italia i-a luat minţile lui Dan Purcaru, iar trista veste a morţii sale a adunat sătenii buluc la poarta lui. Cei mai mul­ţi, îndeosebi femeile, plân­geau pentru că sinucigaşul era cu­noscut ca om cumsecade şi mun­citor. „Rămăsese acasă să în­grijească de copii, iar ea ple­ca­se în Italia. Nu e uşor să ră­mâi singur cu trei copii să le faci de mâncare, să-i speli să-i tri­miţi la şcoală. Pe lângă trea­ba asta, el a aflat că ea şi-a găsit în Italia pe unul. I-a spus din prima la telefon. A venit şi cu el în ţară aici, la Bistreţ. Avea o ma­şină cu numere de Cluj, dar nu poţi să ştii exact de unde este omul. El a stat în maşină şi a aşteptat-o, n-a intrat în cur­te. De atunci, Dan n-a mai fost băiatul pe care-l ştiam, s-a schimbat complet. Prima dată, şi-a pus laţul sub bolta de viţă de vie, dar l-au salvat nişte ve­cini. L-au dus cu Salvarea la spi­tal, a fost internat şi la psi­hi­atrie. Din cauza soţiei s-a omo­rât!”, ne-a povestit cu la­crimi în ochi unchiul sinu­ci­gaşului, Mihai Mitroi. Acesta ne-a mai spus că nu ştie cine va avea grijă de copii. „O veni ea din Italia probabil şi i-o da în gri­ja părinţilor ei din locali­ta­tea Jidoştiţa, i-o lua cei de la Pro­tecţia Copilului, nu ştiu! Ştiu că fetiţa cea mică îl găsi spân­zurat şi o duserăm pe ea şi pe băieţel, la Iordache, poşta­şul, să nu mai vadă ce nu tre­buie. Dan, tatăl lor, a fost băiat cu­minte şi muncitor. A lucrat o vreme ca tractorist în sat. El singur şi-a făcut casa asta ma­re, avea şi el animale, avea de toate. De când Ileana a plecat în Italia, a devenit alt om”, ne-a mai spus unchiul sinucigaşului.

„Nu trebuia să se omoare pentru o femeie”

Alt sătean, Iustin Mizer­cea­nu, este şi el convins că băr­batul s-a omorât de grija ne­vestei. „Nu trebuia să se omoa­re pentru o femeie. Nu spun numai eu, toată lumea din sat spune că s-a spânzurat din cauza nevestei plecate în Italia. Ea i-ar fi spus că-l pă­răseşte, iar el, mai slab de în­ger, nu a suportat gândul acesta. Ne pare rău de el că era un băiat cumsecade şi mun­ci­tor. Mama lui care locuia cu el, este bolnavă psihic rău de tot de foarte mulţi ani. Să ai grijă şi de mama grav bolnavă şi de copii şi să mai ştii că soţia te pă­răseşte, a fost o greutate prea mare pentru el. Păcat, că era băiat tânăr, nu trebuia să facă una ca asta”, ne-a declarat Iustin Mizerceanu.

De data asta i-a reuşit

Cadavrul a fost transportat la morgă în vederea efectuării necropsiei, iar poliţia a declanşat cercetările. În urmă cu câteva luni, mai precis în decembrie, acesta mai încercase să-şi ia viaţa. El nu a lăsat în urmă niciun bilet de adio, însă sătenii vorbesc numai de un singur motiv: bărbatul făcuse o cădere psihică după ce aflase că soţia are pe altcineva în Italia. „Ancheta este în desfăşurare pentru a stabili cu exactitate cauzele şi împrejurările producerii evenimentului. Sâmbătă, în jurul orei 10,00, am fost solicitaţi prin apelul de urgenţă 112 cu privire la faptul că o persoană din localitatea Bistreţu s-a spânzurat. Persoana găsită decedată a mai avut o tentativă de suicid”, ne-a declarat agentul-şef adjunct Gheorghe Bulată de la Biroul Poliţiei Rurale din cadrul Poliţiei Severin.

Sursa : www.informatiadeseverin.ro
0 Responses to "Sinucidere din dragoste"