Au blocat judeţul fugind din calea lui Stelică

G1anny

În ţara în care localnicii unui sat, sătui de promisiunile aleşilor, îşi construiesc pod fără voie de la „stăpânire”, ei bine, în ţara asta care încă se mai cheamă România trăim, pe zi ce trece, evenimente demne de pământeni neînscrişi în nicio formaţiune politică...

Vineri, şedinţă de Consiliu Ju­de­ţean. După câteva minute de întârziere, s-a intrat în sală, prilej şi pentru con­si­li­erul judeţean Constantin Sârbulescu de a împărţi colegilor dumnealui con­si­li­eri judeţeni o adresă de la PSD sem­na­tă de Mircea Geoană, cum că nu este ex­clus din PSD. Prilej şi pentru Ion Mî­ţu de a solicita introducerea unui punct pe ordinea de zi privitor la validarea fos­tului preşedinte al Consiliului Ju­de­ţean în funcţia de consilier, funcţie o­cu­pată, de ceva timp, de Aladin Geor­ges­cu.

Pauză prelungită

Rolul de „dresor” irascibil, asumat de Adrian Duicu, ne-a dezvăluit haosul în care se târăşte PSD Mehedinţi la ora ac­tuală. Au urmat momente de de­grin­go­ladă şi consilierii PNL au solicitat o pauză de cinci minute, pen­tru… consultări. Pauza s-a prelungit, mai cu sea­mă că pe coridor nu prea mai era loc de „sarcinile” trasate de vicele Dui­cu colegilor lui. Cele cinci minute s-au pre­lungit nepermis de mult şi ne-am con­vins că şi consilierii PNL, poate de frica vicelui Duicu, au ales să plece din şedinţă, astfel că în sală n-au mai rămas decât consilierii PD-L, Liviu Ni­co­li­cea şi Constantin Sârbulescu. Neî­n­tru­­nin­du­-se cvorumul, preşedintele Con­­si­liu­lui Judeţean, Marius Bălu, a luat act de a­ceas­tă situaţie şi a cerut amânarea şe­din­ţei pentru data de luni, la ora 10,00.

Ce se-ntâmplă la PSD, de fapt?

Istoria e simplă. PSD Mehedinţi s-a com­portat lamentabil la alegerile locale şi generale de anul trecut, o parte din vină fiind aruncată de deputatul Eu­gen Nicolicea pe seama coor­do­na­to­rului de campanie la lo­cale, nimeni al­tul decât Constantin Sârbulescu; la ale­gerile generale, s-a lu­at decizia ca şef de campanie să fie pus Adrian Duicu, om cu bani din PSD. Numai că s-a gă­sit cineva care să-i „zgândăre” orgoliul lui Adrian Duicu şi să-l facă să iasă în faţă, ca să nu cheltuiască degeaba nişte ba­ni. Plus că, între timp, la „Centru”, si­tua­ţia lui Miron Mitrea şi a aco­li­ţilor dumnealui nu era chiar roză precum trandafirul social-de­mo­crat. Miron Mitrea, este nimeni altul decât naşul deputatului Eugen Nicolicea, cel ca­re a reuşit să mai obţină un mandat de deputat, zic unii, cu ajutorul lui Dui­cu. Numai că deputatul Ni­co­li­cea credea că pe plan local poate pu­n­e lucrurile la punct în stilul c­a­rac­te­ristic. Ei bine, după locale, acelaşi de­putat Ni­co­li­cea nu a lămurit ni­cio­da­tă si­tua­­ţia lui Stelică Sârbulescu în par­tid. De frică, din neputinţă, din nepriceperea lu­cru­ri­lor? M-aş mira! Cu vremea re­laţiile de­putatului Ni­co­licea s-au răcit de tot, dum­nealui a ajuns să fie dat de-o parte de-a bi­ne­lea, vicele Duicu a primit în­săr­cinări de inte­ri­mar să se ocupe de ale­gerile ju­deţene pe­sediste care vor avea loc cât de cu­rând.

Dreptul de a fi ales

Greşeala lui Adrian Duicu este că prea e speriat de ceea ce ESTE, la ora ac­tuală Constantin Sârbulescu. Pentru că nu este decât… CON­SI­LI­ER JU­DE­ŢEAN. Dreptul de a fi ALES al lui Cons­tantin Sârbulescu nu i-l poate lua ni­meni: nici clanul Nicolicea, nici A­drian Duicu. Treaba la Consiliul Ju­de­ţean se poate pune aşa: se va schimba ma­joritatea din Consiliul Judeţean, adi­că protocolul cu PNL se va sparge şi va lua fiinţă noul protocol PSD-PD-L. În ca­zul acesta, vicele Duicu şi vicele Ma­zi­lu îşi simt ameninţate poziţiile de VI­CE, dar VOTUL lui Constantin Sâr­bu­­les­cu nu-l poate schimba pe Adrian Dui­cu din funcţia pe care o de­ţine a­cum la Consiliul Judeţean. Pen­tru că, de departe, Constantin Sâr­bulescu are o poliţă de plătit… clanului Nicolicea! A­drian Duicu va fi ales, fără doar şi poa­te, preşedinte al PSD Mehedinţi, deci va trata, de la egal la egal, cu par­te­nerii PD-L. „E­po­ca” Nicolicea s-a ter­minat, şi cu ajutor de la „Centru”.

Nevoia de reformă

După alegeri, la PSD însă, Adrian Dui­cu ar trebui să demonstreze că este un LIDER POLITIC, nu omul cu ba­nii care „serveşte” partidul. Şi ca să de­mons­treze că reforma-n PSD a început, ar trebui să-şi ia un sfătuitor de taină, să ana­lizeze oa­me­nii care POT să facă po­li­tică, să lase deoparte partipriurile po­li­tice sau de gaşcă şi să se pregătească de alegerile din 2012. Poate atunci ex­pi­ră şi DREP­­TUL DE A FI ALES al con­silierului judeţean CONSTANTIN SÂRBULESCU, că tare m-aş mira să mai candideze… Până atunci, abia aş­­tept să văd proiectele de dez­vol­tare a ju­deţului ale consilierului Cons­tantin Sâr­bulescu, singura do­va­dă că, la urma ur­mei, este UN TIP EXTREM DE PE­RICULOS.

„Ieşi afară, că te omor!”

Diferenţa dintre Constantin Sârbulescu şi Aladin Georgescu este de 32.000 de voturi, voturi pe care Constantin Sârbulescu le-a obţinut de la ce­tăţenii Mehedinţiului la alegerile locale. S-a votat şi, printre liniştea pe­se­distă, s-au ridicat, totuşi, trei mâini PENTRU, alături de consilierii PD-L: Liviu Nicolicea, Victor Rusu şi Marin Mateescu. Prilej pentru vicele A­drian Duicu de a sări din scaun şi a pleca grăbit spre grupul „răz­vră­ti­ţi­lor” pesedişti: „Ieşi afară, că te omor!”, a fost replica adresată lui Marin Ma­tescu care, docil şi contrariat, s-a ridicat, s-a îmbrăcat şi a părăsit sala de şedinţă. Acelaşi vice Duicu a cerut renumărarea, revotarea…, semn că domn Stelică e coşmarul multora prin pesedeul care a ajuns mai ceva ca Cir­cul Globus: adică sunt sârme peste tot numai că nu mai merge nimeni pe ele, din pricina bârnelor pe care le văd în ochii altora. Numai că vicele Dui­cu nu s-a oprit aici: a reuşit să „izgonească” din şedinţă toţi consilierii pe­sedişti, mai puţin pe Liviu Nicolicea şi Constantin Sârbulescu.

Sursa : www.informatiadeseverin.ro
0 Responses to "Au blocat judeţul fugind din calea lui Stelică"